Proběhl trénink 14.12. 2013 Poslední trénink roku 2013

08.01.2014 15:30

    S koncem roku 2013 jsme se rozloučili posledním tréninkem v tomto roce. Trénink se uskutečnil v lesích poblíž vesnice Řitka. Počasí bylo prosincové, teploty kolem nuly a trochu deště. tréning byl koncipován jako celodenní. Po příjezdu na místo jsme se vystrojili a vyrazili hlouběji do lesů. Terén byl členitý, zalesněný s velkým množství nerovností, padlých stromů, pařezů a děr. Když jsme dorazili na místo, dali jsme si lehký přespolní běh v plné výstroji na zahřatí. Po doběhnutí s rozehřívacího kola, jsme si nastínili průběh tréningu, trocha teorie a dali jsme se do trénování.

    Předmětem bylo opakování reakce na nástřel. Nástřel probíhal z 12té hodiny na jednotku(vždy jeden z jednotky-nepřítel se někde schoval a vyčkával příchodu jednotky), která byla ve formacích: klín, rojnice, diamant a obrácený klín. Cílem této části tréningu bylo natrénovat okamažitou reakci, která spočívala v, co nejrychlejším snížením siluety a okamžité krycí střelbě, která probíhala současně se snižováním siluety nikoliv až po snížení siluety. Tato část se podařila natrénovat v celku úspěšně a proto se pokročilo k druhé části. K této reakci na nástřel byl následně přidán protiútok. Účel byl jasný, pokud velitel jednotky vyhodnotil, že útok nepřítele z 12té hodiny lze zvládnout a překonat, vydal povel k útoku vpřed. Útok vpřed byl realizován klasicky přískoky a nebo v druhé variantě byl realizován způsobem, kdy část jednotky kryje a další část se stáhne zpět a nepřítele si obejde a zaútočí.
    Po nacvičení i těchto dovedností jsme se přesunulu k druhé polovině programu a to byla střelba za překážkou podle systému NTTC (nové techniky bojové střelby), kterou vyučuje Asociace Fast Czech republic. Následovala teoretická část, pak individuelní vyzkoušení na místě a následné připomínky ke každému. Poté, co většina pochopila teorii si každý udělal dvojici. V této dvojici jeden pozoroval a druhý se snažil zamířit přes překážku na pozorovatele. Úkolem pozorovatele bylo vždy oznámit, co vidí první u překážky(části těla přesahující obrys překážky nebo části těla které jsou vidět dříve než zbraň). Úkolem druhého bylo zamířit na pozorovatele tak, aby vždy ukázal ze sebe, co nejméně a zároveň první, co pozorovatel uvidí, bude ústí hlavně nkoliv části těla. Po delším trénování jsme připojili nakonec i střelbu, aby si každý uvědomil, kde opravdu dělá chyby a zároveň si zkusil střelbu. Postoj byl libovolný od lehu, přes zakleknutí až do stoje a samozřejmě střídání pravé a levé strany pro zmatení nepřítele. A to již přicházel večer a s ním i snížená viditelnost a tak jsme se vydali zpět k autu a odjeli jsme domu.

    Takto byl zakončen rok 2013, který pro naši jednotku znamenal řadu rozsáhlých změn, doufám, že rok 2014 nás posune ještě dále vpřed a my se budeme moci scházet a trénovat i nadále se stejným nasazením, né-li větším.

 

    S přáním všeho dobrého do nového roku se s Vámi loučím v tomto roce.

Oberfeldwebel Mark Gutmacher

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode